”Han fik mig til at tro på, at jeg var dum, og at ingen ville være sammen med mig.”

headspace videre i finalen til Miss Danmark 2018

Når Louise går på scenen til Miss Danmark 2018, er det med headspace i hånden. Hun har nemlig valgt headspace som hendes velgørenhedsprojekt. For unges mentale trivsel er et stort problem ifølge den 23-årige finalist.

Forberedelserne til dettes års Miss Danmark er i fuld gang – også for Louise Sander Henriksen, der stiller op for at udfordre sig selv, lære noget nyt og rykke sine egne grænser.

Samtidigt har hun noget vigtigt på hjerte. Hun vil godt være med at til hjæpe de mange unge, der kæmper med tunge tanker, og som ikke har nogen at tale med – derfor støtter hun headspace.

”Det er vigtigt, at der er nogen at tale med. Hvis man går og holder problemerne inde, så bliver de ofte værre, end hvis man får sagt dem højt. Jeg ved fra mig selv, at problemerne ofte virker mindre overvældende, når jeg deler dem med nogen. Og derfor er headspaces arbejde så vigtigt for børn og unge – især fordi det er anonymt og uforpligtende,” fortæller Louise.

Lokal støtte til Hvidovres unge
Louise læser til dagligt til pædagog og har valgt headspace som hendes velgørenhedsprojekt, fordi hun mener, at det er en betydningsfuld sag med et godt formål. Hun håber, at hun kan være med til at øge kendskabet til headspace, så endnu flere børn og unge kan få den hjælp, de har brug for.

Louise bor i Hvidovre, hvor headspace er en del af bybilledet. Og lige netop den del var vigtig for Louises valg af velgørenhedsprojekt:

”Jeg ville rigtig gerne støtte noget lokalt – noget, der gør en forskel der, hvor jeg selv bor og har min hverdag. Og der er headspace Hvidovre helt perfekt, fordi de, på daglig basis, gør en forskel i børn og unges liv – lige her i mit nabolag,” fortæller Louise.

Lange ben har ikke altid været nemt
Selv har Louise ofte brugt hendes netværk af venner og familie, når tankerne har stået i kø. Blandt andet har Louises højde ikke altid været lige nem for hende at acceptere.

”Jeg blev ret tidligt rigtig høj, og det var ikke særligt sjovt. Jeg prøvede ofte at gøre mig lavere, for jeg følte, alle kiggede på mig, når jeg gik ned ad gaden. Men med tiden gik det heldigvis over – blandt andet fordi mine veninder og min mor støttede mig så meget. Så i dag hviler jeg rigtig godt i det og har lært at elske alle mine 182 centimeter.”

Skønhed i alle dets former
Nogen vil måske mene, at Miss Danmark ikke umiddelbart matcher med headspaces værdier om kropspositivisme samt deres arbejde for at skabe et positivt kropsbillede for unge mennesker – lige meget hvordan de ser ud.

Her er Louise dog ikke enig, da hun ser en diversitet og støtte i Miss Danmark, der viser, at alle er velkomne, præcis som de er:

”I mine øjne er det 30 meget forskellige piger, der er med i konkurrencen. Høje, lave, mørke, lyse – jeg kunne blive ved,” siger Louise og fortsætter:

”Samtidigt er det et af de mest støttende fællesskaber, jeg har været en del af. Alle os piger har det virkelig godt med hinanden, og selvom det er en konkurrence, vil vi kun hinanden det bedste. Det er vildt opløftende.”

Plads til personlighed 
Det har ikke været en livslang drøm for Louise at deltage i Miss Danmark. Tværtimod. Med hendes til tider introverte og generte personlighed har hun ikke altid haft et brændende ønske om at stå på scenen foran så mange mennesker.

”Jeg har virkelig ikke noget behov for at være midtpunkt. Slet ikke. Men jeg så en mulighed for at skubbe til mine egne grænser – springe ud i det og prøve noget nyt. Det har været vildt udfordrende og sjovt – og lidt grænseoverskridende. Det var fx ret mærkeligt at se mig selv i den lokale avis i badetøj,” griner Louise.

Idéen blev plantet i hendes hoved efter DR3 viste udsendelsen Miss Perfect, der fulgte sidste års Miss Danmark-deltagere.

Her blev det hele afmystificeret for Louise, som pludselig kunne se sig selv i konkurrencen. Og at have sig selv med i det hele er vigtigt for Louise:

”Jeg er mig selv hele vejen igennem. Jeg prøver aldrig at være noget, jeg ikke er. Hvis min personlighed ikke måtte skinne frem, ville jeg slet ikke kunne være med. For mig vil det vigtigste altid være, at jeg er et godt menneske, der kan stå ved mig selv – og det har jeg fri mulighed for her,” slutter Louise.

 

KORT OM MISS DANMARK

Miss Danmark løber af stablen den 12. september i Cirkusbygningen i København. Her skal i alt 30 unge kvinder dyste om vindertitlen – og dermed også en plads ved Miss World-konkurrencen, der finder sted i Kina i december. Miss Danmark har eksisteret siden 1926 og er dermed Danmarks ældste skønhedskonkurrence.  

Ikke nok med at Louises støtter udbredelsen af headspace, så opfordrer hun også flere til at blive medlem og støtte headspace, så flere og flere børn og unge kan få hjælp, støtte og rådgivning. Det koster kun 300 kroner om året.

Er du blevet inspireret af Louise? Så kan du også støtte headspace ved at blive medlem lige her!  

 

 

Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk – Make-up: Zainab Al Saadi – Hår: Latifa Dhaoui Jomaa
Styling: Lisa Lents/Miss Danmark – Kjole: Jora Collections – Vipper: Lækkerlash/Salon Lækker

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Han fik mig til at tro på, at jeg var dum, og at ingen ville være sammen med mig.”