Er kun det perfekte godt nok?

400.000 skridt i kampen mod ensomhed

Kom med til March mod Ensomhed, hvor vi sammen med HelseMatilde, Patrick Cakirli og resten af Folkebevægelsen mod Ensomhed begav os ud på 300 kilometer fra København til Aarhus.

img_8579

Med et stort smil, rygsækken solidt plantet på skuldrene under den sorte hættetrøje og to hænder fæstnet omkring rullestolen, hvor en af beboerne fra det nærliggende plejehjem sad plantet under en plaid, kom Patrick traskende til headspace Rødovre.

I flere måneder har han forberedt sig til denne tur, hvor han skal gå fra København til Aarhus. På to uger skal han rundt regnet forcere 300 km, hvilket svarer til godt og vel 400.000 skridt. I perioden fra den 12 april til 26 april går Patrick Cakirli mod sit mål, men kun hvis han får følgeskab af andre.

HelseMatilde går med

En af dem, der har valgt at gå med i første omgang er bloggeren Helsematilde, der selv har oplevet ensomhed af flere omgange. Blandt andet da hun mistede sin lillebror på grund af en overdosis.

“Jeg synes, det er vildt vigtigt. Jeg ved selv, hvordan det er at være ensom, så jeg vil gerne sætte fokus på det. Jeg føler også med den platform, som jeg har, at jeg har et ansvar, når der er så mange, der følger med, så det gav sig selv, at selvfølgelig skulle jeg være med til det her”, siger hun og smiler.

Hun har blandt andet oprettet gruppen find en veninde, hvor piger og unge kvinder kan finde fælles interesser, som de kan dele i fællesskab. Selv har hendes løsning været at dyrke Crossfit, hvor hun har fået et fællesskab og mange nye veninder og venner.

“Jeg håber på at møde nogle andre mennesker, end dem jeg normalt er sammen med, og høre hvordan ensomhed kan føles. Ensomhed for mig, som den kommer til udtryk i dag, er for eksempel, at man kan sidde lidt alene og føle, at man mangler nogen at tale med. Men nu har jeg jo nogen at ringe til.”

img_8632

Læs også HelseMatildes indlæg om, hvorfor headspace kan gøre en forskel for dig

Hun håber, at hun på turen kan møde nogen, som har været ensomme i længere tid og høre, hvad de gør for at komme ud af ensomheden.

“Og så glæder jeg mig bare til at mærke fællesskabet, og at vi står sammen om noget. Jeg tror, at vi kommer til at få en følelse af fællesskab, selvom vi er vidt forskellige mennesker”.

headspace frivillige på landevejen

Derudover har to frivillige fra det lokale headspace i Rødovre også begivet sig ud på rejsen for at støtte op om eventet, og der er god grund til at stille skarpt på.

Den nye sundhedsprofil, der kom tidligere på foråret viser, at 350.000 danskere i alle aldre føler sig ensomme, og værst ser det ude for de unge. Derfor er det vigtigt at vise, at der findes alternativer, at det er okay at tale om det, og at vi sammen i fællesskab kan sætte bevægelse i forhold til at fjerne tabuet om ensomhed.

“Min drøm er at bekæmpe ensomhed på tværs af Danmark, og det her er virkelig noget jeg brænder for. Det er derfor, at jeg gør det”, siger Patrick Carkili og tilføjer:

“Jeg vil rigtig gerne gennem den her gåtur symbolisere hvor vigtigt fællesskab er. Det er i fællesskabet, at vejen til at få det bedre ligger, go det er den eneste måde, at vi kan få bugt med den her ‘ensomhedsepidemi’. Derfor er det også kun, når er er nogen, der er i vores samfund,” siger han, mens han bevæger sig forventningsfuld med et stort smil og et voldsomt presseopbud ud på de første meter.

img_8627

Du kan følge med på gåturen ved at gå ind på www.marchmodensomhed.dk. Her vil Patrick løbende lave blogopslag, og du kan se, hvor han er på ruten.

Læs også DR’s lille artikel om, hvorfor Patrick vælger at gå 300 kilometer fra København til Aarhus

Du kan også læse mere om headspace her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er kun det perfekte godt nok?