Efter få måneder i headspace har Mette fået modet tilbage

 

Mette begyndte at komme i headspace i slutningen af februar 2019. Hun havde smidt håndklædet i ringen og havde givet op. Hun var droppet ud af sit studie uden en plan B. Hendes kæreste var misbruger og meget jaloux, så hun følte et ansvar over for ham, og hun afskærmede sig fra sine venner og veninder. Det resulterede i, at hun blev ensom.

”Det var nogle problemer, som jeg ikke kunne finde løsningerne på selv. Jeg endte med at give op og bare ligge på sofaen.”

Kontrollen var sluppet, og løsningerne var væk

”Jeg havde sluppet kontrollen helt og havde accepteret, at sådan så min hverdag ud. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde ikke nogle drømme i forhold til uddannelse. Det hele var ét kaos for mig. Gennem samtalerne med headspace begyndte jeg at finde ud af, hvad jeg ville, og hvad jeg brændte for.”

Problemerne havde vokset sig større og større, og hendes kæreste fyldte meget i samtalerne. De er jævnaldrende og havde været sammen i lidt over to år. Efter et halvt år var de flyttet sammen, og her var ansvarsfølelsen blevet for stor, hvilket fik Mette til at trække sig væk fra sine venner og veninder.

”Det, der trykkede, var, at min kæreste var meget jaloux. Det gjorde, at jeg holdt op med at gå til fester og være sammen med mine veninder.”

Hun følte sig isoleret og vidste ikke, hvordan hun skulle løse sine problemer. Hun opfordrede ikke sine veninder til noget og sagde nej, hvis hun blev inviteret. Ud over at være meget jaloux havde kæresten et hashmisbrug. Det forsøgte han at skjule for Mette, som flere gange forsøgte at hjælpe ham ud af det.

”Det gik ikke, og det resulterede i, at han begyndte at lyve for mig. Det strider imod alle mine normer og værdier. Jeg holdt meget af ham, men jeg kunne til sidst ikke have mere med det at gøre.”

180 grader på en tallerken

Mette har tidligere erfaringer med at gå til psykolog, og headspace fortalte hende, hvad der var galt, og hvad hun skulle gøre. I headspace blev hun mødt af to personer: en ungerådgiver, Louise, og Christine, som er frivillig. De lyttede og spurgte ind til Mettes problemer. De kom aldrig med deres egne meninger, men derimod lod de Mette selv finde frem til kernen af problemerne.

”Jeg har oplevet at sidde hos psykolog på grund af et problem. Her fortæller de mig, hvad grunden er. Det gør de ikke hos headspace. Her spørger de mere ind til problemerne, og så finder man selv ud af det. Hos headspace er det en proces, hvor man selv finder løsningerne til ens problemer. Det gør headspace til noget specielt.”

For Mette betød det meget, at der var to til samtalerne. Christine er omkring Mettes alder, og det skabte en tryghed, da Mette følte, at Christine kunne sætte sig ind i problematikkerne på en anden måde end Louise.

”Til den første samtale tænkte jeg lidt: ’Okay, skal I sidde to?’ Men efterhånden forstod jeg, at det, Christine ikke lige forstod, gjorde Louise og omvendt.”

Efter samtalerne med headspace ser hverdagen lysere ud, da hun fik mod til at tage hånd om sine problemer og sætte sig selv først.

”Jeg er vendt 180 grader på en tallerken. Jeg har det virkelig godt nu. Før lå jeg i sengen til en 12-13 stykker for blot at flytte mig ind på sofaen og tænde for tv’et. Så kom min kæreste hjem fra arbejdet, og så bestilte vi en pizza. Det var min hverdag.”

headspace hjalp Mette til at finde sig selv igen. Hun har fået modet til at kontakte sine veninder igen, og det er gået rigtig godt. Hun har fået et godt job på 30 timer og glæder sig til at starte på en ny uddannelse efter sommerferien. Mette er flyttet hjem til sine forældre, efter hun tog sin kæreste i at ryge hash.

”Jeg har indset, at lige nu nøjes vi med at være venner. Jeg kan ikke holde til det ansvar, der ligger i at have en kæreste med et misbrug. Vi prøver at holde kontakten, og jeg prøver at støtte ham i det omfang, jeg kan holde til.”

Mette opfordrede sin nu ekskæreste til at opsøge headspace. Det gjorde han, og headspace har siden da hjulpet ham hen til et misbrugscenter.

”I dag gør jeg, hvad jeg har lyst til. Hvis jeg ikke var taget ned i headspace, så havde jeg stadig ligget på sofaen.”

Mette har afsluttet sit forløb men vil gerne vende tilbage, hvis hun har brug for en samtale engang i mellem.

Mette ønsker at være anonym. Derfor bruger vi et andet navn til hende og de to rådgivere. I headspace Danmark er vi bekendt med navnene.

 

Indlægget er skrevet af Amalie, der er kommunikationsmedarbejder i headspace Danmark.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Jeg synes, det først blev en realitet, at jeg var homoseksuel, hvis jeg valgte at komme ud med det.”